Kornati-Paklenica

Budilica ronda pored uha, 6 je ujutro, u krevetu toplo, a vani hladno i oblačno, čak na trenutke i kišovito, međutim planinarskom duhu nije važno. Sve su to bili testovi za moje raspoloženje koje sam s lakoćom savladao. Ekipa se okupila, došli smo na brod, a vrijeme je i dalje prkosilo – burin, kiša, hladnoća, ali doduše more je bilo mirno. I tako ne baš po uvjetima kakve sam očekivao, otisnuli smo se prema Kornatima, a u nedostatku sunca atmosfera se zagrijavala neizbježnom domaćom rakijom.

Nakon sat i pol vožnje približili smo se pristaništu, a tu je čak bilo i valova, pa je brod pristao, ali nije mogao dugo ostati. Čim sam sišao s broda znao sam da će biti fenomenalno. U međuvremenu se razvedrilo, sunce je izašlo, vjetar je i dalje zavijao, ali se kasnije i on smirio. Sada avantura poprima novu dimenziju. Čim smo se izdigla iznad sela u kojem smo pristali, vjetar i miris kadulje me je skroz obuzeo i to me je pratilo tijekom cijelog dana. Neopisivo. Na valovima vjetra i mirisu kadulje penjali smo se i spuštali gore pa dolje, gore pa dolje. Predivni pogledi na Kornate su se samo izmjenjivali. Sunce je sijalo sve jače i jače i dan se na kraju bio predivan.

Čovjek može pomisliti da na otoku nema ništa osim kamena i kadulje, međutim na otoku ima raznih zanimljivosti koje su nastale pod utjecajem prirode, i još kada pri tome čovjek ugasi vlastite misli i prepusti se okolini koja ga okružuje tada to prerasta u bajku.

Nakon cjelodnevnog šetanja došli smo do broda na drugoj stani otoka gdje nas je dočekala super večera – meso i riba s roštilja. Nakon što smo pojeli krenuli smo prema obali, a da ne bi svi zaspali nakon cjelodnevnog sunčanja i hodanja opet se pobrinula majka priroda. Vjetar se vratio, ali ovaj puta more nije bilo mirno. Čaše i tanjuri su letili po brodu. Nekima baš nije bilo ugodno pa su se družili s ogradom, ali ja sam eto baš uživao u tom tumbanju nazad.

Na kraju avanture zajedničko druženje u kafiću i nakon toga svako na svoju stranu. Sve u svemu jedna odlična avantura s pregršt događanja i napetosti sažeto sve u jednom danu.

Damir Butković

You may also like...

Odgovori